Christiaanhof

Verslag Christiaanhof thema-middag

CHRISTIAANHOF: Valpreventie

Verslag van de gehouden themamiddag met het onderwerp, “VALPREVENTIE” gehouden op 26 januari 2024 in onze ontmoetingsruimte.

Het onderwerp “Valpreventie” kan niet vaak genoeg besproken worden, zeker voor de wat oudere deelnemers onder ons die minder stevig op de benen staan.

Rond 11.00 uur arriveerden de eerste deelnemers in onze ontmoetingsruimte om zich hierover te laten informeren. Maar voordat de thema-middag van start zou gaan eerst nog even tijd voor een gezellig spelletje.

Om 14.30 uur arriveerde de Vitaliteitsbegeleider Dieke van Paassen van Sportief Plus om alle aanwezigen van veel goede en belangrijke tips op het gebied van “VALPREVENTIE” te voorzien alsmede had zij folders meegenomen met informatie over de “Valpreventie Groepslessen” die “Den Haag blijft staan” organiseert.

CHRISTIAANHOF: bingomiddagCHRISTIAANHOF: bingomiddag


Na diverse tips heeft zij nog wat oefeningen gedaan met alle aanwezigen die voor sommige deelnemers best wel pittig waren maar vooral heel leerzaam. De deelnemers konden al hun vragen kwijt aan Dieke en kregen daar een duidelijk antwoord op.

Op zo’n middag als deze hoor je wat er allemaal kan gebeuren op de momenten als je even niet alert genoeg bent tijdens bepaalde situaties. Door de duidelijke en goede uitleg van Dieke zijn we weer een stuk wijzer geworden en werd deze middag voor een ieder een leerzame middag.

Na dankzegging aan Dieke die deze voorlichting op een bijzonder prettige en duidelijke manier onder de aandacht gebracht heeft was er nog tijd om -onder het genot van een hapje en drankje- de fijne motoriek nog even te stimuleren met een spelletje kaarten, mens erger je niet maar natuurlijk ook voor een spelletje rummikub.Uiteraard willen wij Dieke van Paassen langs deze weg heel hartelijk danken voor haar inzet en tips en uiteraard ook iedereen die deze middag voor ons mogelijk hebben gemaakt.

Een volgend bezoek van Dieke staat gepland op 23 februari a.s., dan zal zij het onderwerp “Vitaal ouder worden” met ons gaan bespreken.

CHRISTIAANHOF: bingomiddag

De bijgevoegde foto’s gemaakt door Ed zeggen genoeg.

Namens het Bestuur en Vrijwillligers van
“Stichting CHRISTIAANHOF Ouderenzorg”,
Hans en Hennie

Christiaanhof | 28jan24