Christiaanhof

Verslag Christiaanhof spelletjes-/themamiddag

CHRISTIAANHOF: Valpreventie

Verslag van de gehouden spelletjes-/themamiddag gehouden op 22 maart 2024 in onze ontmoetingsruimte.

Vandaag weer een gezellige spelletjesmiddag met in de loop van de middag weer een bezoekje van onze Vitaliteitsbegeleider Dieke van Paassen van Sportief Plus.

Rond 11.00 uur arriveerden de eerste deelnemers in onze ontmoetingsruimte en voordat de thema-middag van start zou gaan was er eerst nog even tijd voor een gezellig spelletje.

CHRISTIAANHOF: bingomiddag

Omstreeks 14.30 uur arriveerde Dieke om alle aanwezigen weer van veel goede en belangrijke tips te voorzien. Dit keer op het gebied van “Bewegen”

Afwisselend zitten, staan of af en toe een wandelingetje wordt op oudere leeftijd aanbevolen om de conditie op peil te houden.


CHRISTIAANHOF: bingomiddag


Bewegen is eveneens goed voor hart en longen alsmede voor de versterking van ons afweersysteem en brein.

De voorlichting werd afgesloten met oefeningen op muziek die voor sommige senioren best wel pittig waren. De deelnemers konden al hun vragen kwijt aan Dieke en kregen daar -zoals altijd- een duidelijk antwoord op.

Met Dieke hebben wij af kunnen spreken dat zij in de toekomst af en toe even langs komt om de aanwezigen van Christiaanhof te begeleiden en nuttige tips te geven bij het “Vitaal Ouder worden”

Na dankzegging aan Dieke die deze voorlichting weer op een bijzonder prettige en duidelijke manier onder de aandacht heeft gebracht was er nog tijd om -onder het genot van een hapje en drankje- de fijne motoriek nog even te stimuleren met een spelletje kaarten, mens erger je niet of natuurlijk met een gezellige praatje maken.


Uiteraard willen wij Dieke van Paassen langs deze weg weer heel hartelijk danken voor haar inzet en tips en uiteraard ook iedereen die deze middag voor ons mogelijk hebben gemaakt.

CHRISTIAANHOF: bingomiddag

De gemaakte foto’s van deze middag kunt u vinden op onze site. (zie onder)

Namens het Bestuur en Vrijwillligers van
“Stichting CHRISTIAANHOF Ouderenzorg”,
Hans en Hennie

Christiaanhof | 24mrt24